Feestelijke start bouw DOK 01 en DOK 11

18 juli '24

Op 11 juli 2024 vond het start bouw feestje plaats van twee nieuwbouwprojecten in Oud-IJmuiden: DOK 01 en DOK 11. Op deze feestelijke dag verrichtten Wethouder Sander Smeets (gemeente IJmuiden), Martijn Hemmer (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en Camiel Honselaar (HSB Bouw) een symbolische bouwhandeling. Ca. 125 enthousiaste toekomstige bewoners woonden de handeling bij, waarbij een tijdcapsule werd begraven. Deze koker bevatte geschreven boodschappen van de bewoners.

DOK 01

Gelegen aan het Sluisplein biedt DOK 01 93 appartementen met een uniek uitzicht op de Buitenhaven, het Forteiland en de Zeesluizen. Het gebouw omvat ook 4 penthouses, een 2-laagse parkeergarage met 97 plaatsen, bergingen en een fietsenstalling en een groene binnentuin op het zuiden. Daarnaast is er een commerciële ruimte van 390 m².

Van de 93 appartementen in DOK 01 zijn er al 73 verkocht.

DOK 11

DOK 11 bestaat uit 4 drive-in woningen, gelegen aan de Visseringstraat, met uitzicht op de Vissershaven. Deze woningen bevinden zich in het hart van Oud-IJmuiden, op loopafstand van alle havenactiviteiten en voorzieningen.

De 4 drive-in woningen van DOK 11 zijn inmiddels verkocht.

  Naar het woningaanbod
  Naar de planning